Gud vad jag blir trött!


Har alltid gillar Dominika Peczynski för att hon verkar vara en driftig brud men skin på näsan. Säger lite vad hon tycker och det blir inte alltid så bra kanske, men ofta jädrans klyftig. Har för mig att hon har ganska hög iq men det brukar ju ofta inte hindra plumpa saker från att ramla ur munnen. Läste hennes blogg och blev bara sur.

Såhär skrev hon om varför hon inte är feminist:
1. De personer som kallar sig feminister uppfattar jag ofta som osympatiska.
2. Jag är själv kvinna och det är så jävla uppenbart att jag vill ha samma rättigheter och möjligheter som karlar att det faktiskt inte behöver sägas.
3. Man tar ingen personlig risk genom att säga att man är feminist, sätter inget på spel, skapar ingen debatt. Därför är det poänglöst.
4. Action speaks louder than words. Jag visar mina värderingar genom mitt sätt att leva istället för att kalla mig själv saker.

Feminism har inget med att vara osympatisk att göra. Det är osympatiskt att inte stå upp för det kvinnliga folket, för oss själva!  Det behöver sägas att vi ska ha samma rättigheter som män. För det är för det mesta män som fattar besluten och de har en tendens att glömma bort det. Det är bevisat om och om igen. Vi har heller inget att förlora genom att säga att man är feminist, humanist eller kalla det var du vill. Om vi kan vinna bara lite mark på att gemensamt enas under ett ord. Så varför inte? Action speak louder than words, så agera och tala om för varje kommande genation vad det är vi står upp för som kvinnor. Feminism är inget skällsord. För mig är det ett historiskt ord för gemenskap, styrka och framgång för kvinnor. Varför förneka och ignorera. Inte så att jag går omrking och skriker att jag är feminism. Men frågar du så svarar jag JA och tillägger även att jag är humaniskt och står för mänskliga rättigheter. Man, kvinna, gammal, ung.
Nått jag har glömt?

28Oktober - Nu går det undan!



Nått underligt ljus spred sig över stan!
Jag satt hela dagen idag på Lässalongen i kulturhuset och tentaläste. Nu går det undan ser ni. Blev klar lagom till 3 så jag åkte till Gamla stan och kikade in på
Minh. I like it alot! Men imorgon är det tillbaka igen till böckerna.!

27Oktober - Läsa läsa lyssna!


Satt på bibblan hela dagen för att kunna läsa ifred. Har ju tenta på fredag så "What else to do"! Kom hem och hittade den här vrålsnygga på nätet. Ni kommer väl ihåg den fina radion jag ville ha förut. Det här är lyxversionen och jag får ett starkt behov av "vill ha"
Roberts Radio R250 Green Pastel och kostar närmare 2000kr. Men fin e den!

26Oktober - Go' söndagsmys!


Vi stack till
Nacka Forum som precis öppnat. Jädrans vad stort. -Sara dit ska jag ta med dig! Jag köpte lite basplagg. Astråkigt jag vet, men fick hundra kronor rabatt när jag handla för 500. Så det var helt klart värt det!

25Oktober - Fönstershopping!



Sprang på stan idag med Frida tills butikerna stängde. Vi åt tacobuffé och fikade annars så spenderade jag inte en krona. Skulle vilja ha var enda av mina plagg från
Odd Molly. Men studiemedlet skulle skulle inte räcka långt då. Hade ett linne som jag köpte för flera år sedan då Molly inte var lika käntd Men det linnet var varken speciellt dyrt eller speciellt snyggt!

24Oktober - Reunion med stil!



Idag drog jag ihop en träff med två av mina gamla vänner från konstskolan. Shit vad roligt vi hade! Pratade lite minnen och massa andra läskigt djupa saker. Jag hoppas vi är vänner för livet! Till vänster ser ni min lilla hörna där man spenderat många timmar! Lööööv!

23Oktober - Snart 24!



Gillar verkligen Beyoncés senaste låt och video. Japp det gör jag. Vad skulle jag gör om jag var en kille?.....byta kön?....näe ingen aning. Men jag tror inte vi skulle förstå varandra om vi fick byta för en dag!

22Oktober - Eehm?



Vi träffades för After Work på Södra Orienten. Sjukt mysigt ställe och vi hade jättetrevligt. men någon konstigt fanns att äta på menyn. Jag valde att inte äta där!

21Oktober - En flicka kom till världen!



Ikväll var det dags för en liten flicka att komma till världen. 3260g och 50cm.
Grattis grattis kusinen min!
Måste även bara tipsa om den roligaste sidan jag hittat.
www.blixma.blogg.se. Jag verkligen älskar den!
Vi var även så jädrans nyttiga idag. Hurra för ångkokta morötter och potatis med lax!

 

20Oktober - Någon stans att bo!





Man har bott på några ställen. Glömde bort för en stund att jag bott i falun oxå. Man glömmer så lät!
Alla har ju bara varit toppenställen! Vart ska det här sluta? Set ut på bilderna som att jag är värsta city ungen men så är det faktiskt inte. Alla har legat nästan bara ett stenkast från skog och åkrar. -Not a citykid at heart!

19Oktober - Ut i solen!



Idag drog vi oss länge i sängen och tog oss sedan ut i höstsolen för en promenad. Väl hemma igen med nyinköpta vara gjorde vi hemmagjord pizza som vad något av de godaste pizzorna vi ätit. Massos med sallad och nyttigheter. Huset är städat och fint vill jag även poängtera!

18Oktober - Tårtbuffé!



En kompis till Älskling fyllde 25år och bjöd på 12 olika sorters tårtor och kakor. Innan vi drog dit så glassade vi i gamla stan med middag för två på värsta mysiga restaurangen. En riktig frossardag av hög standard. Godast på hela kvällen var absolut "kokos/lime marängpaj" Jisses!

17Oktober - Skön dag!



Dagen går och sen tog jag mig i kragen och drog till kusinen med lite prylar till henne. Blev bjuden på fika och drog sen hem igen för att inhandla lite tacos och korkar upp vinet! Imorgon är det fest på g! Idag väntas det att komma en ny bäbis i släkten! Välkommen!

16Oktober - Till önskelistan!


Den här önskar jag mej! Är den inte hur cool som helst. En radio i retrostil. 349kr från clas olsson. Japp jag fyller år snart, då blir jag äldre om inte förstod det. Då måste man ha en sån här! Såg Mirrors innan vi skulle sova. Sen drömde jag mardrömmar. Helt ok rulle!


Jag vill ha!


Åååååh nu blir det farligt! Hittat en ny butik på  nätet. Minh inredning. Jag tror jag måste ha!

15Oktober - Sökte kurs!





Sov kvar i Västerås och innan jag cyklade iväg till Mormor och Morfar för att bli bjuden på lunch så var det dags att söka kurser till våren igen. Usch vad tiden går! Utifrån deras köksfönstret ser man ut över mitt gamla område, Brandthovda, där jag växte upp. Nostalgi till tusen! Sen bar det av hemmåt med tåget för lite bonde söker fru på TV. Undrar vad Magnus hittar på idag?!

14Oktober - Till Västrås på kalas!





Joakim fyller 6år idag så jag packa ihop mig och stack en snabbis til Butriks och handla piratleksaker i present. Sen var jag bara tvungen att köpa mig en kalenter på Ordning och reda , som bara råkade vara på REA efter att jag tittat på den i ivigheter, för nu har jag så mycket i huvidet att jag blir snurrig. Sen tjo hopp på tåget som så klart blev försenat 30 minuter. Men med tårta och massa kramar blev det till slut bra igen!

13Oktober - Hallå jag saknar er!



Ok så om någon undrar varför jag inte ringer. Så är det för att jag inte har några nummer kvar i mobilen. Allt ligget på min "riktiga" som är på lagning och M/S kortet som inte går att stoppa i den där. Så ring mig gärna för jag kan inte ringa er som inte finns på eniro. Sorry!

12Oktober - Slapp söndag!


Typisk bakisdag , förutom att jag inte är bakis, med pizza, film och att röra sig mellan soffan, toaletten och kylskåpet. The squid and the whale har legat hemma länge nu och såg den äntligen. Jag hade nog inte behövt det för den var bara skum. Se upp för dårarna hade jag tänkt superlänge att jag skulle gå och hyra (för man ska inte ladda ner svenska filmer) men så helt plötsligt kom den på tv. Snacka om tajmat!

11Oktober - Turkish delight är not a delight!


Ok ikväll var det dags för fest och massa "gott" köptes in för att bjudas på. Men FLOPP FLOPP FLOPP!!! Godiset var äckligt. Inte ens hälften av alla bjudna kom och 20 över tolv så åkte de sista hem. Vi suger på att planera fester. Jag somnade till Drakula på TV och hade man varit 15år så hade man trott att alla ens vänner hatade en. Men nu skrattar jag bara!

10Oktobet - Planerar för fest!


Stack till Saltsjöbaden och brände pengar på Systemet. Köpte nya Aivy Vodka "päron, jordgubb och lime" och en massa annat. Jesus vad dyrt det är med att ordna fest. Men jädrans vad god den var !

9Oktober - Lite men inte allt!



Äntligen dök det upp lite bilder från bröllpet som var 6september. Vart är resten? Blev tvungen att lämna in min mobil på lagning. Så fick låna en skit mobil som jag nu får ha i 2-3 veckor. Jädrans skit!

8Oktober - Bonden på TV ikväll!



Ikväll är det dags för att kolla in Magnus i TV. "jag får inte säga nått men kolla den 8e", "glöm inte kolla 4an kl 8", det ska bli ganska roligt att se!

7Oktober - Fäärdiiiig!





Äntligen klar! Det blev super bra och alla var nöjda! Två dars arbete wohoo! Give me mula!

6Oktober - Vilse på vägen!

Började målerijobbet på Länsförsäkringar i Täby idag! Sen fikade jag o Sabina lite undertiden vi väntade på att trafiken skulle lätta innan vi åkte vilse påvägen till Sickla. Tog oss säkert en timme för att sedan titta i några butiker och sen åka hem. Japp thats stockholm for ya!

5Oktober - Storm ute, slöa inne!



Ibland tröttnar jag på att behöva komma på vad vi ska äta. Så då låter jag bli och låter Älskling bestämma. Då kan det gå lite illa....mina mackor såg helt klart godare ut. Men det är ju sanslöst roligt!

4Oktober - Lite shopping!



Innan mamma rörde sig hem igen han vi med lite shopping och att äta lunch inne i stan. Men så fort hon klivit på tåget så saknade jag henne. Uscha mej vad jag vill vara med henne jämt! Jag köpte mig förövrigt världens skönaste sockor från Elisabeth Dahl 199kr, ett riktigt klipp!

3Oktober - Me my mom and I!



Idag kom min mamma o hälsade på! Vi gick ut och åt och drack drinkar och pratade en massa. Tänk att man kan älska och bli älskad av en sån fin person. Jag är den lyckligaste av alla lycklingar! :)

2Oktober - Oh yeah!!!



Så sanslöst roligt att leka med Photoshop! Pigg o frisk idag, så det får bär av in till stan lite senare!

1Oktober - Mår helt klart bättre!



Äntligen mår jag bättre och orkar göra saker. Typ som att leka med photoshop!
Och det blev 4000kr för målerijobbet, på måndag börjar jag! Yeah!
Kolla in www.fixamig.com en jätterolig sida av en kompis!

Crazy thing happend!

Den känslige behöver inte fortsätta läsa...
Asså så här var det.! Jag var lite fisig hela kvällen. Är sjuk o risig i allmänhet så det är sjuttsingen ursäktat. Och så har jag haft ont i ryggen hela dagen. Så älskling erbjuder sig att massera mig. Han sätter sig på min rumpa då jag ligger på sängen och självklart så råkar jag fisa. -Pruttade du i min sjärt? var älsklingens reaktion. Jag börjar asgarva för det enda jag ville göra var att fisa igen. Skrattar så mycket att jag får kramp i axeln och börjar gråta av smärta. Jag skrattar fortfarande och försöker vinka för att få älsklingen att flytta på sig som fortfarande sitter på min rumpa. Ju mer jag skrattar och vinkar ju mer kramp får jag så jag gråter och skrattar. Så för att sammanfatta vad som hände. Jag fes i min älsklings rumpa medan jag skratta och grät av kramp i axeln SAMTIDIGT.
I RULE!!!

30September - Fet läpp!



Oki! Idag är typ den värsta dagen på länge! Störtförkyld så huvudet dånar. Ja då tänker jag självklart unna mig lite gott. Så jag tar fram påsen med nötter. Och vem kunde ana att jag tydligen blivit allergisk mot nötter?....INTE JAG I ALLA FALL! Men så var det. Så mina läppar, mer överläppen, svulla upp med flera stora bollar. Syns inte så bra på bilden. Men skinnet i läppen sprack! GO ME!!!