30Mars - Balkong madness!


Snart är det dags att dra igång planen för våra söta lilla balkong. Större än man tror men här kravs lite kärlek! Våran alldeles egna balkong!

29Mars - Ingen varm korv boogie!

 
Det är officiellt.....jag måste var sämst i sverige på att steka korv. Sämst I tell ya!

Parrty mode!

  
Jag var helt enkelt asadålig på att ta kort igår. Det var liksom ingen sån fest. Vi släkte lamporna för Earth Hour och åt en massa goda saker hela kvällen. Lugnt och fint....nästan för vuxet för att vara en fest Älskling o jag planerat! Jaja man växer väl upp!

28Mars - Blir la parrty!

 
Ikväll kommer lite folk över och hälsar på.....sjävklart ska vi släcka våra lampor för Earth Hour 2009. Blir till att tända ljus och dra fram spelet. Fruktdrinkar ska vi bjuda på oxå.....trevligt ska det bli!

Dagens shopping!


 Det är nästan som rutin när man köper nya leggings på Gina. De andra går sönder.....ett par nya inhandlas inklusive några nya linnen. Det blir säkert några fler olikfärgade linnen lagom till våren....japp med all säkerhet!

27Mars - Äntligen!

 
Brevet med utdraget från polisen kom igår och idag kunde jag äntligen lämna in det på VRE. Så nu är det bara att börja jobba.....wohoooo!!!
Ser det inte skikonstigt ut med en bensinmack mitt i stan. En kyrka mitt emot. En skola snätt brevid och caféer och shopping runt hörnet.....jag tycker det ser knasigt ut!

26Mars - Nya tag!

 
Nu får det var slut på all sunkmat och godis....promenader och gröt på mornarna står nu på schemat!

Produktion!

  
Det är faktiskt en ytterst bra dag idag. Har till och med plockat fram penslarna för att måla lite!

25Mars - Är det ett tecken?

 
Och vad ska jag i så fall göra med det....spela på lotto?

24Mars - Ärenden är ärenden!

   
Så när jag nu äntlgien fått en skriftlig ursäkt från kursansvarig börjar det nu kännas bättre. Blickar frammåt. Så det var bara o hämta ut nästa kurs litteratur och unna mig en Burger smurger. Har inte ätit på donken eller kingen på jag vet inte hur länge....det var i alla fall lääääääänge sen. Synd att man luktar hamburgare resten av dagen sen!

23Mars - Damn it!

Och så kom snön tillbaka igen! Mutter mutter!


Svarar till Tore!


(mail till Fråga Tore på aftonbladet)
 Hej!
Vill bara kommentera och fråga hur du tänkte nu?
"Min insikt om att en tunn linje skiljer porr från stor konst. Ja Gustav Klimts (1862-1918) "Mulher sentada"(1916) tillintetgjorda gränse." Ska vi alltså vända våra sexfixerade blickar mot konsten och till slut barnförbjuda det du untryckte som "stor konst".Och skulle det var något positivt? Nej jag håller inte med och måste sätta ner foten för möjligen "erotisk konst". Ditt fokus om att en kvinna, inte naken, med ett blottat kön som tillfredställer sig själv skulle var porr. Och inte se Klimts andra stora och mer kända verk som till exempel the Kiss och återkom sedan med vilket som borde ses som "stor" konst. Jag ber nästna om ursäkt för din insikt och ber dig vända dina blickar mot andra konstnärer som Kitagawa Utamaro eller Lucian Freud "naked man on bed" eller Gustave Courbet "Origine du Monde". Är det det själva nakna könet, är det hennes aktivitet eller att vi kan se hennes ansikte? Jag vill bara upplysa om skillnaden på Konst och Porr. Rodins "the Kiss", Man Ray "Tomorrow" eller varför inte Manets "Frukost i det gröna" eller ska jag bli orolig av att möta någon som du som blir upphetsad när vi står framför Francois Bouchers "Obalisque". Så klargör gärna vad din "insikt" handlade om. Då jag anser att DU heller inte kan ta ett kort på dig själv naken och kalla det Porr. Porr och konst är alltså och förblir två olika konstformer med skilda syften att tillfredställa.
Tack för mig!
"konststudenten"

 

22Mars - Söndag schmundag!

 
Bestämde mig på morgonkvisten att gå en promenad. Deppigt väder och deppigt motivationsregister. Vad sjutton tar man sig till.....hemmagjort pizza blev det i alla fall!

21Mars - Film och blåbärsglass!

 
Älsklignens kusin kom hit igår och åkte i morse. Så sen kilade vi på eftermiddagen in till Sergel och såg Watchmen. Helt ok rulle med en förvånande lång sexscen. Man skulle ha kunnat trott att vi avslutade kvällen med att sätta oss på en pub och dricka öl men istället så fikade vi på ett gammalt 30talst fik och åt glass. Amen va!

20Mars - Ser du dom?

 
Näe det är knappt jag gjorde det. Stod i flera minuter och tittade på förpackningen och undrade var det var för konstig smak de hittat på! Nopp....helt vanlig mellanmjölk. Ser inte alls aptitlig ut.

Senaste inköpen!

  
 
Här är några av de senaste inköpen som jag gjort. Är det inte lite lustigt att shampo, balsam och inpackning från Aussie är det dyraste jag köpt. Men sen luktar ju håret som en MyLittlePony när man är klar oxå! Sen ska jag få tillbaka min vighet med mina fina yogamatta sen är det tänkt. Stel som en flygel känner jag mig!

Åh en sån dag!

 
På torsdagar ska man äta ärtsoppa och pannkaka....detta gjorde vi! Gott gott! Med lite skvallersnack och själavård mår jag som en prinsessa!

19Mars - Startklar!

Klara färdiga...gå till tåget in till stan luncha med Sabina! Thank god för lite vänliga själar i livet!


18Mars - högt och lågt.....

  
hmmm....tänk vad dåligt man kan må när man inte får vara produktiv och kreativ. Själen liksom krymper till ett russin. Då är det bra med en promenad och lite onödig shopping!

Våren är kommen!

 
Löv it löv it löv it!

Saint Patrick's Day

 
Älskling hem kom hem och berömde mig för min gröna klänning (?!"#?) -Ja det är ju Saint Patrick's Day! :)
Så då slog jag på stort och gjorde gröna muffins och serverade det med lite grön mjölk! Sött va!

Ut i solen!

  
  
Jag är som min egen lilla detektiv. Försöker leta mig fram på olika vägar och stigar. Har hittad de mest underbara platserna runt om där vi bor. Förutom en klippa där man kan sitta o titta när planen startar och landar. Lite ballt! Nån som vill ha fest under Tranebergsbron? Eller ta en glass vid Traneberg strand?

17Mars - Tidig Morgon!


Jag sover så dåligt på nätterna. Inatt vaknar jag ur en dröm, där jag letar bland sladdar för att hitta en microfon gjord av glas med någon vätska i. Jag vaknar av att elias frågar " Vad gör du?" "-Jag vet inte!" svarar jag såklart. Jag låtg alltså och plockade med sladdarna på golvet brevid sängen. Vi skrattade såklart åt hela grejen. Men jag vet inte riktigt varför jag sover så oroligt.
Passade på o se En ung Jane Austen nu på morgonen. Åååååh jag älskar sånna där filmer. Älskar älskar älskar!

TGI burger!

 
Mötte upp älsklingen och tog oss till TGI Fridays för lite lyxhamburgare på östermalm! Nam Nam!!!

16Mars - En Elivs säger Hej!

 
Sitter lite hundvakt idag åt 11månader gamla Elvis! Tjabba tjabba!

Bring me light!

  
  
Efter allt grått och snöruskigt väder som dragit fram i månader, spritter det i kroppen när solen värmer ansiktet!

15Mars - Perfekta vårdagen!

  
Lite seg i starten men vi kom ut till slut i solen och avslutade med lunch på uteserveringen. Ja menar hallå...!

14Mars - Kallas kalas!

  
Packade min väska och for till Västerås för min käre brors 30årskalas!

Puss puss!

 
Kärlek på flaska!

Svag för sånt här!


Vissa gillar inte alls sånna här filmer, Älskling är en sån. Men gillar du kliché historier dom jag om de mest överdramatiserade ämnen så ska ni ju såklar se
The Guardian. Tänk en liten blandning mellan The Perfect storm och Dragonfly. En After eight i filmvärlden!

Fredagen den 13Mars - Keep it clean!


Ok idag tvättar jag både kläder och sinnet. Förstår inte varför man alldrig bara kan få slippa skiten. Lämna mig ifred. Håll dig borta. Stör nån annan. Keep away! Men kläderna är rena i alla fall! Phu....höll på i 5 timmar!
Det blir familjemys imorgon med middag och 30års kalas. Älsklingen får stanna hemma (han har andra planer) och hålla koll på hemmet! För vi har faktiskt ett hem nu!

...och gick!

 
Så jag bakade lite muffins och gjorde mer än mig själv väldigt glad!

12Mars - Dagen som kom!

 
Min första ordentliga frukost sen vi flyttat in. Helt klart värt det!

11mars - Ärenden på stan!

  
Smyger en bild av mig när jag sitter och unnar mig en kaffe. 20 minuter senare kastade jag mig ur tunnelbanevagnen i ren panik om att jag antingen skulle spy eller svimma. Undrar om det var en form at klaustrofobi eller syrebrist. Hmmm....läskigt var det!

10Mars - Massa brassa!!!

  
  
Seg dag men lite ärenden är uträttade ändå. Brev är postade, golv är damsugna och hemmagjord poratismos är uppätet. Reeeeent!

Marskatter!

  
 
Japp här bor jag under inflygande plan!

9Mars - Växeln hallå hallå!

 
Men gud nu har jag suttit i telefon typ hela dagen....ut i solen och in till stan för att uträtta lite ärenden och fika med Frida! Check!!!

The city...det smittar!

 
Japp...Alla avsnitt av The Hills är tittade på och nu har jag även sett alla avnsitt (hittills) av The City. Asså damn it! Det är så beroende framkallande. Som SATC fast lite mer real life känsla. Bara måste följa det vidare!

8Mars - Det finns ett annat tema!

  
Söndag och en hel vecka i lägenheten. Äntligen sov jag gott och länge. Kan ha varit vinet som hjälpte mig med den biten, eller så var det bara av ren utmattning från att ha vaknat hundra gånger per natt i flera månader. Men det börjar mer o mer bli ombonat och kännas som ett hem. Blått och turkost är ytterligare ett genomgående tema som vi tagit an och gjort vårt! Blått är flott....turkost är ......fiiiint?

Kväll men Karro barro!

 
Min söta Karro kom och hälsade på och gjorde det hon gör bäst, göra mig glad och ta med fina blommor! Lite vin och mat så blev det en toppenkväll! Kram på dej gumms!

7Mars - Bästa föräldrarna evvah!



Jag har de bästa föräldrarna i världen. De tog sig ända till stockholm bara för att gå på IKEA med mig och Älskling. Så vi äntligen kunde få hem en väl behövd bokhylla. Plus en massa andra superbra saker kom med hem. Woooopaaaa!!!
Presenkortet från i julas kom väl till pass.....för oss gick allt på ca 138kr.....MAN TACKAR!!!

6Mars - Gasspis bang!

  
  
Med gasspis i köket fick jag helt enkelt lära mig hur man gör. Vrida på gas....tända....stänga av. Men så här några dagar senare fungerar det faktiskt väldigt bra. Och fort går det o steka sina köttbullar!.....shoff!!!

Ut på mission!


Tog mig äntligen ut idag efter dagar av fix och trix. I det fina vädret tog jag mig till Stockholms stadsmisson. Det var en flopp i sig men skönt att komma ut!

5Mars - Finns ett tema!

 
Mitt eget tema har jag helt tappat bort. Men jag har faktiskt lyckats få till ett genomgående tema i rummen!.....Orange...who knew?

4Mars - Jag blundar och håller anadan!



Visst går det o få ordning....bokhylla is a must.....se mina fina kuddar i soffan!

3Mars - Anställningsavtal!

 
Idag var jag på kurs och skrev anställningsavtal med VRE education. Vikarejobb nästa!

Stor blev liten!

 
Tycker du det här ser trevligt utt att ta tag i....jag är osäker!

2Mars - Snart kommer gubbarna!

Sov håååååårt i natt. Bäddmadrass på golvet. Sitter nu och väntar på flyttlasset som kommer vid 10. Då lär det snart inte finnas plats kvar i den här lilla lägenheten. Men åh så skönt det är o vara här!

1Mars - Zippedi do da Zippedi dej......!

  
   
Nyckln passade och vi kunde kliva in i vårat ny hem!.....Åååååååh vad glad jag blev! Flyttpizza och två filmer. Imorgon kommer resten av flyttlasset!

28Fedruari - Den sista dagen!

  
Jag bad om erat råd förut om vilken klänning som jag skulle beställa. Kunde inte bestämma mig så min favvomamma tog beslutet i sina egna händer och vips damp det ner två klänningar och lite smink på köpet. Gratis smink från Make up Store är alltid välkommet!